The Everglades.
Blijf op de hoogte en volg Pia
11 November 2013 | Verenigde Staten, The Moorings
Eerst een uur met de airboat door de jungle en krokodillen spotten. Als ze niet bewegen worden ze wel gelokt met wat voer. Er zijn heel grote exemplaren bij en snel zijn ze ook. Op het land al 27 miles per uur en in het water nog sneller. Die blijf je echt niet voor. Als de foto's er staan moet je maar eens kijken. Ik heb ook leuke filmpjes gemaakt, maar die willen niet uploaden. Ik krijg steeds foutmeldingen, helaas. Wie ze wil zoen moet maar eens langskomen als we weer terug zijn. Vooral Bianca en Marco, want we hebben veel leuke beesten gespot. En die airboat is ook een belevenis, wel met enorm veel lawaai. Dus allemaal oordoppen op de oren.
Hierna gingen we door naar het racher centrum waar we allemaal een krokodil mochten beethouden. En allemaal even op de kiek natuurlijk.
De boardwalk is ook leuk, alleen hadden we die veel langer verwacht. Dit is een soort houten weg/brug door de Glades en langs het water vanwaar je alligators kunt spotten en airboats voorbij ziet komen en natuurlijk al die bomen met hangende wortels.
Het is nu rond de middag en zo'n 85 graden Fahrenheit en we moeten eerst even iets eten en drinken om dan door te gaan voor de volgende airboattocht. Deze keer door de mangroven en het Tenthousand Island gebied. Deze driver wist een alligator te vinden, waar hij vlakbij aan land ging. We
Mochten om beurten met deze grote alligator op de foto zolang hij rustig bleef liggen.
Verderop was ook een grote krokodil van een aantal meters, waar we langzaam langs voeren. Deze reageerde op een fototoestel van een medepassagier en toen kwam hij echt even in beweging. Ik denk dat hij wat geïrriteerd was, en kwam met zijn grote kop langs de boot omhoog. Een enge kop kan ik je zeggen.
Ook nog iets geleerd.... Je kunt aan de afstand tussen de bult op de snuit en de ogen uitrekenen hoe groot de alligator is. Hoe weet ik niet meer, maar hoe groter de afstand hoe groter de alligator.
Na deze rit zijn we even door Marco Island gereden. Wat een kasten van huizen staan daar, niet normaal. Vandaar weer terug gereden naar ons hotel waar Alie en ik ons hebben verkleed om nog even naar het strand te gaan.
Lekker gesparteld in de Golf van Mexico. Water had een heerlijke temperatuur en we zijn heerlijk afgekoeld. Heerlijk relaxt even aan het strand gezeten. Mooi gezicht al die pelikanen in het water die steeds naar beneden doken om vis te vangen. Onder het zwemmen zag je de vis over het water springen. Onverwacht en een mooi gezicht. Daarna nog even door Naples gereden, want daar is morgen geen tijd voor want we gaan dan weer verkassen.
12 November 2013 - 01:22
Luchtzak:
Mooie ervaringen weer! Nice! -
12 November 2013 - 10:24
Linda:
Wauw, wat een geweldige dag moet dat geweest zijn. Super! Leuke foto´s en ook het filmpje staat er op hoor! -
12 November 2013 - 14:11
Sijke:
goedemiddag .
ik wil daar ook heen.maar vindt het toch wel enge beesten hoor.
wie weet komt het nog een keer..
jullie hebben al heel wat gezien.
ik heb net het vlees laten verbranden pik zwart.
alles ruikt er naar in huis.
morgen niks te eten.jammer voor Douwe.
veel plezier nog.mama. -
12 November 2013 - 20:11
Hilda:
Zoooohhhhhh wat een joekel. -
13 November 2013 - 08:13
Tea:
Wauw, jullie beleven wel wat zeg!
Hele mooie foto,s, en vooral ook "stoere" foto's met die krokodillen.
Jij liever dan ik, haha. -
13 November 2013 - 21:41
Martha:
Leuk om dit te lezen. Vooral omdat ik deze tocht door de Everglades 21 jaar geleden samen met mijn vader heb gemaakt. Heel dierbare herinneringen. Veel plezier nog in Amerika. -
13 November 2013 - 22:45
Pia Van Der Molen:
Hey Martha, leuk van je te horen. Everglades is schitterend en dan vooral met de airboat er door heen. Was echt genieten. Groetjes, Pia